Praktijkgerichte sessies

Door Redactie op november 4, 2019

Praktijkgerichte sessies

Je mag aan 1 van de onderstaande sessies deelnemen:

Papenstraattheater

15:30 – 16:30 uur
Circulair ondernemen: hoe zet je de eerste stap?
Hoe werkt het als je als bedrijf de overstap wilt maken naar circulair produceren en ondernemen? Rabobank vertelt hoe zij op verschillende manieren bezig zijn met dit thema en hoe de financiële sector zichzelf ook deels opnieuw moet uitvinden in deze nieuwe wereld. Rabobank licht bovendien toe welke programma’s er worden aangeboden om ondernemers verder te helpen. Een aantal deelnemers van één van die programma’s, de Circulair Ondernemen Challenge, vertellen je welke stappen ze hebben gemaakt, wat het hen heeft opgeleverd en wat ze hebben geleerd.

Rabofoyer bar

15:30 – 16:30 uur
Sociaal ondernemen: ben jij al een verderkijker?
Hoe vind je nieuwe werknemers op deze krappe arbeidsmarkt? Door een Verderkijker te worden! Door te kijken naar wat iemand wél kan en zo geen talenten meer mis te lopen. Leer van lector Diversiteit op de arbeidsmarkt Saniye Çelik de do’s en don’ts zijn als je je werkvloer inclusief en divers wilt maken. Wat er speelt op dit gebied in de regio Zwolle en ga in gesprek met regionale ondernemers over hoe zij Verderkijker zijn geworden.
Georganiseerd door: Verderkijkers campagne (Ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Club Cele

Hemminkzaal

15:30 – 16:30 uur
Spark Your Future: Hoe krijgen we samen een duurzame beweging op gang?
Hoe krijg je in jouw bedrijf, binnen jouw lokale initiatief of in onze regio een duurzame beweging op gang? Door inspirerend toekomstgericht leiderschap, partnerschappen en een gezamenlijk hoopvol toekomstpersectief. De Sustainabele Development Goals (SDG’s) bieden hiervoor handvaten. In deze sessie hoor je van organisaties zoals Schagen, DeltaWonen en Feike Sijbesma, CEO van DSM hoe zij de SDG’s binnen hun bedrijf toepassen. We richten hierbij ons vooral op SDG 17 ‘partnerschap om doelen te bereiken’ en toekomstgericht leiderschap.

Spark Your Future is een initiatief van DSM, Polymer Science Park, Institute of Leadership & Social Ethics, de Vrije Evangelisatie Zwolle m.m.v Windesheim Honours College. Spark Your Future wil vanuit wetenschappelijk perspectief én de ervaring uit de praktijk bijdragen om de duurzame transitie te versnellen.

Rabofoyer zaal

15:30 – 16:30 uur
Step up your game: hoe vergroot je je impact?
Ben je als toekomstbestendig ondernemer bezig met de vraag hoe je je impact kunt vergroten? Tijdens deze interactieve workshop gaan we daar praktisch mee aan de slag. Samen met experts gaan we in op de stappen die nodig zijn om je impact te vergroten. Met praktijkervaring en bewezen methodes nemen ze je mee in hoe je je onderneming kunt opschalen en wat belangrijk is vanuit een investeerdersoogpunt. De finalisten van de Ignite Award delen in deze sessie hun belangrijkste uitdaging als sociale start-up/scale-up.