Eerste sprekers bekend!

Door Elsbeth Boes op juni 21, 2017

Eerste sprekers bekend!

Tijdens de Social Impact Day Zwolle op donderdag 28 september zijn Maria van der Heijden en Prof. Dr. Jan Jonker te gast in Zwolle. Maria van der Heijden is directeur van MVO Nederland en oprichter van de social enterprise Women on Wings. Jan Jonker is hoogleraar duurzaam ondernemen en nieuwe business modellen. Tijdens het evenement gaan zij in op hoe ondernemers op succesvolle wijze niet alleen economisch, maar ook maatschappelijk, sociaal en duurzaam het verschil kunnen maken. Eind juni worden extra sprekers van Social Impact Day Zwolle bekend gemaakt.

Maria van der Heijden (1960) is sinds oktober 2016 directeur-bestuurder van MVO Nederland. Haar levensmotto: ‘Stel je doelen groot, dan mis je ze niet’. En: Haastige spoed is goed. MVO Nederland heeft, samen met haar meer dan 2300 aangesloten partners, dan ook een stevige ambitie: MVO in het DNA van zo veel mogelijk bedrijven krijgen, zodanig dat in 2025 de omslag naar een nieuwe, duurzame economie is gerealiseerd.

Maria is bovendien sinds 2001 ondernemer en heeft een jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, onder meer in managementfuncties bij Bloemenveiling Flora Holland en Rabobank. Als co-founder van Women on Wings,  is ze koploper in sociaal ondernemen.

Jan Jonker  is Hoogleraar Duurzaam Ondernemen, werkzaam aan de Nijmegen School of Management van de Radboud Universiteit Nijmegen. Zijn onderzoeksinteresse ligt op het snijvlak van strategie, transitie en duurzaamheid, voornamelijk gericht op de ontwikkeling van nieuwe business concepten en strategieën, want met onze conventionele business modellen komen we er niet meer. We moeten volgens hem naar nieuwe manieren van samenwerken en samen waarde creëren. Voor zijn onderzoeksinspanningen op het gebied van nieuwe business modellen ontving hij een duurzaam lintje.

In 2015 was Jan Jonker in Zwolle tijdens TEDx, ruim twee jaar later neemt hij ons mee in zijn laatste inzichten over nieuwe business modellen en de nieuwste sociale en duurzame business concepten.