Social Impact Day Zwolle

Dinsdag 19 november 2019

Waarom?

Social Impact Day Zwolle wordt georganiseerd, om ondernemers uit de regio te laten zien hoe ze als onderdeel van hun bedrijfsvoering naast financiële meerwaarde ook maatschappelijke meerwaarde kunnen realiseren.

We bieden een prachtig programma om ondernemers te inspireren, leren en faciliteren om meer social impact te realiseren. Met dit evenement zetten we de regio Zwolle op de kaart als regio waar maatschappelijk rendement gecombineerd wordt met financieel rendement, en laten zien wat de kansen zijn voor ondernemers. Is jouw bedrijf klaar voor de volgende stap?

Ondernemen met maatschappelijke meerwaarde

Ondernemen wordt steeds vaker gezien als oplossing voor veel (sociale en maatschappelijke) problematiek of uitdagingen: verbeter de wereld, begin een bedrijf. Steeds meer ondernemers zien het oplossen van maatschappelijke problemen zelfs als het doel van hun bedrijf: ze willen sociaal-maatschappelijke impact creëren. Sociale ondernemingen zijn hiermee een sterk groeiende groep. Dit fenomeen is een trend waar men niet meer omheen kan. Het onderwerp spreekt jonge startende ondernemers aan, én mensen die een succesvolle carrière achter de rug hebben. Bovendien is er interesse vanuit bestaande bedrijven die al ‘succesvol’ zijn, die nu iets willen doen voor de maatschappij, of samenwerking willen verkennen met sociaal ondernemers.

Regio Zwolle als hub

Zwolle is een fantastische stad en regio. In en rondom Zwolle gebeurt veel op het gebied van sociale innovatie, maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Toch staat de regio Zwolle lang niet overal bekend als hub voor sociaal ondernemerschap. Met dit evenement willen we sociaal ondernemen vieren, stimuleren en faciliteren in en rondom Zwolle. De stad en regio Zwolle op de kaart zetten als dé regio voor sociaal ondernemerschap in Nederland. Zorgen dat de juiste verbindingen ontstaan, zodat alle doelgroepen die zich bezig (willen) houden met sociaal ondernemerschap (starters, bedrijven, instellingen, gemeente, provincie) elkaar vinden.

Zwolle staat al bekend als innovatieve en ondernemende regio. We kunnen dit versterken door de regio Zwolle als sociaal innovatieve en ondernemende regio op de kaart te zetten! De Regio Zwolle als dé hub voor social impact.

Tijdens Social Impact Day pitchen 5 bedrijven voor de Circulair Ondernemen Award regio Zwolle. De jury kiest er 3 die doorgaan naar de finale.

Voor wie?

De Social Impact Day Zwolle richt zich op ondernemers die meerwaarde willen realiseren. Het programma is opgezet voor startups, midden- en kleinbedrijf, corporates en beleidsmakers.

Op 19 november bieden we ondernemers uit de regio een inspirerend programma om in de praktijk (meer) maatschappelijke meerwaarde te realiseren. We gaan inspireren, leren én faciliteren. Ondernemers en organisaties kunnen door deze dag de volgende stap gaan zetten richting (meer) maatschappelijke relevantie.

Speciaal voor partners, vrienden en sponsoren heeft op 29 oktober een exclusief Social Impact Dinner bij Vidiveni in Zwolle plaatsgevonden. Het doel van dit netwerkdiner was om de samen met agenda bepalende bestuurders en ondernemers te bespreken hoe we sociaal ondernemerschap in de regio Zwolle kunnen versterken en laten groeien.

Waar en wanneer?

De tweede editie van Social Impact Day Zwolle zal plaatsvinden op dinsdag 19 november 2019 in Schouwburg Odeon, Zwolle.

Meer informatie volgt

Organisatie

De organisatie van Social Impact Day Zwolle 2019 is in handen van Foster. Foster stimuleert en helpt bedrijven en merken te groeien richting een duurzame toekomst.

Foster
Herfterlaan 2a
8024 PJ
038 421 6801

Social Impact Day Zwolle wordt mogelijk gemaakt door onze partners. Lees verder op de Partnerpagina voor meer informatie.

Partners

Social Impact Day Zwolle wordt mede mogelijk gemaakt door deze Partners en Vrienden:

Founding Partners

Hoofdsponsor

Partners

Vrienden