Social Impact Day Zwolle

19 november 2019

Waarom?

Social Impact Day Zwolle wordt georganiseerd, om ondernemers uit de regio te laten zien hoe ze als onderdeel van hun bedrijfsvoering naast financiële meerwaarde ook maatschappelijke meerwaarde kunnen realiseren.

We bieden een prachtig programma om ondernemers te inspireren, leren en faciliteren om meer social impact te realiseren. Met dit evenement zetten we de regio Zwolle op de kaart als regio waar maatschappelijk rendement gecombineerd wordt met financieel rendement, en laten zien wat de kansen zijn voor ondernemers. Is jouw bedrijf klaar voor de volgende stap?

Ondernemen met maatschappelijke meerwaarde

Ondernemen wordt steeds vaker gezien als oplossing voor veel (sociale en maatschappelijke) problematiek of uitdagingen: verbeter de wereld, begin een bedrijf. Steeds meer ondernemers zien het oplossen van maatschappelijke problemen zelfs als het doel van hun bedrijf: ze willen sociaal-maatschappelijke impact creëren. Sociale ondernemingen zijn hiermee een sterk groeiende groep. Dit fenomeen is een trend waar men niet meer omheen kan. Het onderwerp spreekt jonge startende ondernemers aan, én mensen die een succesvolle carrière achter de rug hebben. Bovendien is er interesse vanuit bestaande bedrijven die al ‘succesvol’ zijn, die nu iets willen doen voor de maatschappij, of samenwerking willen verkennen met sociaal ondernemers.

Regio Zwolle als hub

Zwolle is een fantastische stad en regio. In en rondom Zwolle gebeurt veel op het gebied van sociale innovatie, maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Toch staat de regio Zwolle lang niet overal bekend als hub voor sociaal ondernemerschap. Met dit evenement willen we sociaal ondernemen vieren, stimuleren en faciliteren in en rondom Zwolle. De stad en regio Zwolle op de kaart zetten als dé regio voor sociaal ondernemerschap in Nederland. Zorgen dat de juiste verbindingen ontstaan, zodat alle doelgroepen die zich bezig (willen) houden met sociaal ondernemerschap (starters, bedrijven, instellingen, gemeente, provincie) elkaar vinden.

Zwolle staat al bekend als innovatieve en ondernemende regio. We kunnen dit versterken door de regio Zwolle als sociaal innovatieve en ondernemende regio op de kaart te zetten! De Regio Zwolle als dé hub voor social impact.

Voor wie?

De Social Impact Day Zwolle richt zich op ondernemers die meerwaarde willen realiseren. Het programma is opgezet voor startups, midden- en kleinbedrijf, corporates en beleidsmakers.

Op 28 september bieden we ondernemers uit de regio een inspirerend programma om in de praktijk (meer) maatschappelijke meerwaarde te realiseren. We gaan inspireren, leren én faciliteren. Ondernemers en organisaties kunnen door deze dag de volgende stap gaan zetten richting (meer) maatschappelijke relevantie.

Voor partners en sponsoren vindt op 4 juli een exclusief Social Impact Diner plaats. Het doel van dit netwerkdiner is om de samen met agenda bepalende bestuurders en ondernemers te bespreken hoe we sociaal ondernemerschap in de regio Zwolle kunnen versterken en laten groeien.

Waar en wanneer?

De eerste editie van Social Impact Day Zwolle gaat plaatsvinden op donderdag 28 september 2017
U bent vanaf 9:00 welkom. Het programma begint om 9:30 en eindigt om 16:45 en wordt daarna afgesloten met een borrel.

Voor de locatie van deze eerste editie hebben we poppodium Hedon als partner. De dag zal plaatsvinden in dit prachtige poppodium, aan de rand van het centrum van Zwolle. U kunt aan beide kanten van Hedon parkeren. Zijn deze parkeerplaatsen vol, dan is parkeerplaats Noordereiland de beste optie.

Hedon Zwolle
Burgermeester Drijbersingel 7
8021 DA Zwolle

www.hedon-zwolle.nl

038 452 722933

Organisatie

De organisatie van de eerste editie van Social Impact Day Zwolle is in handen van Estylo in samenwerking met Bries.  Beide bedrijven helpen individuen, ondernemingen en organisaties om (meer) maatschappelijke impact te realiseren.

ESTYLO
Diezerkade 1a
8021 CW Zwolle

06 52421815

Denktank

Social Impact Day Zwolle is ontstaan in nauwe samenwerking met de volgende partijen: Gemeente Zwolle, Provincie Overijssel, Cycloon Fietskoeriers, NOVON Schoonmaak, Binthout, Boerdam,GreenPAC iLab en Bries.

Partners & Vrienden

De Social Impact Day Zwolle wordt mogelijk gemaakt door onze partners. Lees verder op de Partnerpagina voor meer informatie.

Partners

Social Impact Day Zwolle wordt mede mogelijk gemaakt door deze Partners en Vrienden:

Founding Partners

provincie_overijssel_logoJPG
logo-initiatiefrijk-def

Partners

Content Partners

Impres-logo
Boerdam
Beeldprikkels
one minute please
Schermafbeelding 2017-09-20 om 16.21.49

Vrienden

Brownies & downieS - LOGO
Drukwerk
Symbio&zo_1
Rienks
Pure_Africa_
stern
DDOEN_logo_dblauw - kopie

Initiatiefgroep & denktank